Rent konkret så jobbar vi med flera olika sorters initiativ. Vi arbetar förebyggande genom att träffa ungdomarna redan i skolan. Vi ordnar jobb i vår egen verksamhet åt ungdomar som står långt från arbetsmarknaden. Vi tar hänsyn till sociala aspekter i våra stora affärsprojekt. Inte minst påverkar vi våra leverantörer att arbeta på liknande vis.

Klasscoachning

Flera av oss har engagerat oss som klasscoacher för högstadieklasser i områden med stor utvecklingspotential. Vi träffar våra klasser regelbundet för att på olika sätt inspirera eleverna att sätta mål och handlingsplaner för sin framtid. Det är viktigt, eftersom ungdomarna ofta har svag anknytning till arbetsmarknaden. Klasscoachen kan bli en viktig brygga. Dessutom är det otroligt inspirerande för oss som är ute i klasserna.

Vi samarbetar med organisationen My Dream Now. Om du är nyfiken på hur det kan se ut, titta gärna på inslaget som SVT Stockholm gjorde vid en workshop vi höll i Bandhagen.

Uppvärmningsjobb

Ett annat sätt att minska ungdomsarbetslösheten är att ge unga möjlighet att arbeta hos oss – vi kallar det för uppvärmningsjobb och samarbetar med Stockholms stads arbetsmarknadsförvaltning. Det är någonting vi precis håller på att bygga upp, men vi hoppas att vi snart ska ha tagit emot 25 ungdomar som ska få en första rad på sitt cv och som inspireras av oss och vårt företag.

Vill du samarbeta med oss?

Genomgående för allt vi gör är att vi samarbetar med andra. Genom vårt engagemang hoppas vi dessutom kunna inspirera kunder och samarbetspartners att agera. Vi lever ju med en övertygelse om att när vi gör saker tillsammans så kan vi nå mycket större resultat än om vi alla skötte sitt och struntade i helheten.

Vi har bara jobbat systematiskt med social hållbarhet sedan början av 2017. På vissa sätt är vi alltså fortfarande nybörjare, trots att vårt engagemang är nåt vi haft länge. Men framförallt innebär det att vi brinner för att göra mycket mer än vi redan gör, och för att testa nya saker. Så om du vill träffas för att se om vi kan jobba tillsammans, eller om du har idéer på fler samarbeten och initiativ, kontakta Anna Webrell som är chef för vårt sociala hållbarhetsarbete.